SUDBINSKI RASPLET NA AUSTRALIAN OPENU: ĐOKOVIĆ NENADANO NA KORAK DO 17. GRAND SLAMA: Nadal šokiran u četvrtfinalu, još gori scenarij prijeti Federeru

Austrijski teniser Dominic Thiem plasirao se u polufinale Australian opena izbacivši prvoga igrača svijeta Španjolca Rafu Nadala s 7-6 (3), 7-6 (4), 4-6, 7-6 (6) nakon više od četiri sata igre u Melbourneu, a Roger Federer bi zbog ozljede mogao propustiti sutrašnje polufinale protiv Novaka Đokovića!

  • Sport

  • 29. Jan. 2020  

  • 0

Četvrtfinalni dvoboj prvog i petog tenisača svijeta otišao je na stranu mlađeg Thiema, koji je dobio sva tri "tie-breaka". Nadal je u prvom setu vodio s 5-3, a u drugom s 4-2, a oba seta je izgubio. U četvrtom setu Thiem je imao 5-3 i servirao je za meč, ali je Nadal odveo sve u 13. igru u kojoj je Austrijanac iskoristio treću meč-loptu i plasirao se u svoje prvo polufinale u Melbourneu.

Nadal u međusobnim dvobojima s Thiemom sada vodi s 9-5, a 26-godišnji Austrijanac se osvetio za poraz u finalu Roland Garrosa. Dominic još nema grand slam naslov.

Osvajač rekordnih 20 Grand Slamova, Roger Federer ozlijedio se još jučer u maratonskom četvrtfinalu protiv Tenysa Sandgrena, a danas  je propustio trening i nagovijestio najgori scenarij - zbog ozljede bi mogao propustiti klasik protiv Đokovića zakazan za petak u 9.30.

 

Sada je potpuno neizvjesno hoće li doći do njegovog okršaja sa Đokovićem, nakon što je čak tri seta protiv Sandgrena igrao ozlijeđen, a na kraju spasio sedam meč-lopti i herojski izborio polufinale.

Tijekom četvrtfinala je nekoliko puta tražio medicinsku pomoć, a objašnjenje nakon tog meča samo je dodatno zabrinulo njegove navijače i ljubitelje tenisa koji se raduju 50. okršaju s Đokovićem.

"Nisam zaslužio pobjedu, ali sam još uvijek tu. Mučio sam se s bolovima u preponama, noge nisam ni osjećao veći dio dvoboja. Sretan sam, ali s ovom igrom ne mogu proći u finale", opisao je svoje stanje Federer, koji je zadnji puta spasio sedam meč-lopti protiv Scotta Drapera 2003. u Cinncinatiju.  

U slučaju otkaza Đokoviću je otvoren put u finale, gdje će ga čekati bolji iz okršaja mladih nada Dominica Thiema i Alexandra Zvereva. Nijemac je nešto prije Nadalovog okršaja izbacio s turnira Stana Wawrinku (1-6, 6-3, 6-4, 6-2).

Situacija u poretku najboljih svih vremena je poznata. Federer ima 20 osvojenih Grand Slamova, Nadal 19, a Đoković je sada vrlo blizu sedamnaestog.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...