SKANDALOZNE IZJAVE NAČELNIKA SREBRENICE: Za sve je optužio Bošnjake, a posebno je izdvojio dva imena

Srpska djeca, ali i roditelji, doživljavaju maltretiranje od bošnjačkih političara, kazao je u srijedu na konferenciji za medije načelnik Srebrenice, Mladen Grujičić. On je za trenutnu situaciju u Srebrenici direktno optužio bivšeg načelnika ove opštine, Ćamila Durakovića.

  • Politika

  • 29. Jan. 2020  29. Jan. 2020

  • 9

Danas je objavljena informacija kako su zbog neprimjerenog ponašanja kažnjeni učenici Prve osnovne škole u Srebrenici, nakon objave fotografije na kojoj veličaju četništvo u prostorijama škole. Roditelji djece bošnjačke nacionalnosti održali su protest upozorenja. Načelnik Grujičić je za novonastalu situaciju okrivio bošnjačke političare...

"Svjedoci smo da se na društvenim mrežama pojavila fotografija koju su zloupotrijebili bošnjački političari objavljujući u raznim medijima i izazivajući salvu pogrdnih imena i prijetnji toj djeci i njihovim roditeljima, pa i za cijeli srpski narod. Mi smo morali reagovati tako što sam sazvao sastanak sastavljen od roditelja, predstavnika škole i političkih predstavnika Srebrenice da donesemo neke konkretne korake kako bi smo zaštitili pravo ove djece, ali i roditelja, koji u Srebrenici, u Republici Srpskoj, doživljavaju da ih maltretiraju bošnjački političari koji su zloupotrijebili ovu situaciju, upali danas u školu, napravili incident i nagovorili sve učenike da kažu da se osjećaju ugroženo ili da im bezbjednost nije dobra", kazao je Grujičić i dodao:

"Istražni organi moraju da vrate unazad dešavanja u školi gdje se može vidjeti da nikada nije bilo incidenata od srpskih učenika. Bilo je incidenata sa druge strane, ali bi to trebala istraga pokazati ko ovdje manipuliše sa učenicima, sa narodom".

Ocijenio je kako je sve ovo što se dešava u Srebrenici uvertira pred lokalne izbore.

"Kada je izborna godina pojačavaju se pritisci na srpski narod koji iz revolta odlučuje da se seli iz Srebrenice, možda što nismo imali adekvatne korake i mjere kada su u pitanju djelovanja na ovakve reakcije gledajući da bude mir u kući. Vidimo da što više popuštamo, što smo više tolerantni, da to sve više zloupotrebljavaju političari, koji će sutra biti konkurenti jedni drugima, a danas se utrkuju ko će biti veći Bošnjak kako bi što više nanijeli zla srpskoj djeci", optužio je Grujičić.

Srebrenički načelnik je poručio da neću dozvoliti dalje politizovanje škole koja je u velikoj mjeri ispolitizovana.

"Odgovornost za sve ovo, ali i šta će se dešavati u budućnosti, snosi moj zamjenik, predsjednik Skupštine (Hamdija Fejzić) i Ćamil Duraković koji iz potaje, na perfidan način pokušava da se ponovo vrati na političku scenu i svi ostali koji su ih pratili, a ima ih nekolicina", zaključio je Grujičić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...