PREDSJEDNIK „SVIH HRVATA“ OČAJAN NAKON POSJETE BRUXELLESU: Čovićev HNS pokušao umanjiti debakl oko Izbornog zakona, a bolje da nije…

Saopćenje Hrvatskog narodnog sabora otkriva svu nemoć predsjednika Dragana Čovića

  • Politika

  • 30. Jan. 2020  30. Jan. 2020

  • 0

Hrvatski narodni sabor pozdravlja stav dužnosnika Europske unije kojim su, za vrijeme boravka izaslanstva BiH u Bruxellesu 27. i 28. siječnja, prepoznali i podržali nužnost izmjene izbornog zakonodavstva kao preduvjeta daljnjeg napretka BiH na europskom putu. 

Izmjene Izbornog zakona su, tom prilikom, naglašene kao ključne za postizanje stabilnosti BiH. Također, dužnosnici su istaknuli da su izmjene od presudne važnosti za poticanje političkog dijaloga temeljenog na jednakosti konstitutivnih naroda, međusobnom uvažavanju i zajedničkoj viziji europske BiH.

HNS BiH poziva na izmjene Izbornog zakona kako bi BiH dobila status zemlje kandidata ususret Summitu Europske unije i Zapadnog Balkana u svibnju 2020. godine u Zagrebu kada će Sjeverna Makedonija i Albanija otvoriti pregovore za članstvo, stoji u saopćenju HNS-a.

Ni riječi o tome kako su dužnosnici Evropske unije predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću rekli da je Izborni zakon interna stvar Bosne i Hercegovine u koje se EU ne želi miješati.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...