SLAVNA TENISERKA ŠOKIRALA SRBIJU: Otac bi me mlatio zbog veze sa Hrvatom, tukao me kaišem i tjerao da STOJIM GOLA…“

Srbijanska teniserka Jelena Dokić 2002. je bila četvrta igračica svijeta i trebala je postati najbolja

  • Regija

  • 30. Jan. 2020  

  • 3

Međutim, zbog problematičnog oca Damira sve je krenulo nizbrdo jer je on radio skandale gdje god je Jelena igrala, a tenisačica kasnije je priznala da ju je otac mlatio te se nad njom fizički i psihički iživljavao, o čemu je pisala u svojoj autobiografiji "Nesalomljiva". 

Baš o svojoj knjizi Jelena je u srijedu govorila za Kurir.

"Glavni motiv mi je bio napokon sve iznijeti u javnost s tihom nadom da će to biti korisno za moje čitatelje: djecu, roditelje, trenere."

Njenom ocu Damiru, poborniku velikosrpske ideologije, smetalo je to što mu je kćer u vezi s Hrvatom Tinom Bikićem koji ju je, kako priznaje, spasio potpunog ponora. 

Rođena Osječanka, tada već u depresiji, razmišljala je o samoubojstvu.

"Tortura je počela od dana kad sam prvi put uzela reket u ruke. Moj je otac s vremenom gubio kontrolu. Nakon poraza u polufinalu Wimbledona od Lindsay Davenport, potpuno je poludio. Udarao me je, vrijeđao. Vikao je na mene, prebio me remenom u kupaonici. Vukao me za uši, pljuvao me, a onda me i tjerao da satima gola stojim nasred hotelske sobe", citat je iz autobiografije Nesalomljiva.

Za Kurir je još dodala:

"Uzmemo li u obzir moje životno iskustvo, sigurno bih kazala da je najvažnije da djeca imaju skladan obiteljski dom ispunjen ljubavlju normalnih roditelja. Moja situacija je, jasno, bila vrlo teška, a po mnogo čemu i ekstremna, i nadam se da će moj primjer biti pravi apel roditeljima prema umjerenosti."

Danas 36-godišnja Jelena radi kao komentatorica na postaji Channel 9 gdje trenutačno komentira Australian Open.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...