NIJE VIŠE MOGAO DA ŠUTI: Miro Lazović se oglasio o napadima SDP-a na DF i Komšića

Aktuelnu političku situaciju na društvenim mrežama komentirao je Miro Lazović, a povod su bili napadai na DF i Željka Komšića.

  • Politika

  • 02. Feb. 2020  

  • 1

Status prenosimo u nastavku:

Učestali napadi na DF i njegovog lidera očito su dio strategije rukovodstva SDP-A pred predstojeće lokalne izbore. Ne biraju se ni sredstva ni riječi u pokušaju kompromitacije DF-a vjerujući da će time popraviti vlastiti imidž.

Dok iz Brisela po drugi put poručuju da je Program reformi (ANP) za njih prihvatljiv put kretanja BiH ka punopravnom članstvu u NATO  iz rukovodstva SDP-A, po ko zna koji put, uslijedili su javni napadi na predsjedavajućeg člana Predsjedništva BiH i lidera DF-a  Željka Komšića.  Potpredsjednik SDP-A gostujući na N1 minimizira njegovu ulogu u slanju Programa reformi (ANP) nazivajući ga čak i lažovom.

Takav javni vokabular prema članu Predsjedništva BiH je neprimjeren jer ostavlja mučan utisak da se na taj način omalovažava i država i njene institucije. Neslaganje sa stavovima člana predsjedništva BiH može se izraziti i riječima koje ne podrivaju značaj državne institucije.

Rukovodstvo SDP-A, partije koja pretenduje da vodi  državu moralo bi o tome voditi računa.

Javni napadi i ljutnja koju rukovodstvo SDP-A ne može sakriti prema DF-u prozrukuje i oštre odgovore.

Rukovodstvo SDP-A bi moralo uvidjeti da u javnim prozivkama i napadima na DF kao drugu socijaldemokratsku stranku korist će imati neko treći.

Različiti pogledi na državnu politiku i učešće u vlasti između rukovodstva SDP-A i DF-a  ne bi smjelo prerasti u nepremostive prepreke na putu koji neminovno  mora voditi saradnji i ujedinjavanju socijaldemokratskih stranaka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...