A, SADA, METLA: Članovi vlade Kantona Sarajevo moraju podnijeti ostavke do...

Na dan podnošenja ostavke doći će i do rotacije u skupštinskom rukovodstvu, odnosno doći će do rotacije predsjedavajućeg Skupštine KS, što je u skladu sa sporazumom koji su potpisali svi šefovi klubova u Skupštini KS-a

  • Politika

  • 03. Feb. 2020  

  • 7

Nakon što je Skupština Kantona Sarajevo 29. januara sa 18 glasova 'za' i 15 'protiv' izglasala nepovjerenje Vladi Kantona Sarajevo, članovi Vlade trebaju do 5. februara podnijeti ostavke.

Na dan podnošenja ostavke doći će i do rotacije u skupštinskom rukovodstvu, odnosno doći će do rotacije predsjedavajućeg Skupštine KS, što je u skladu sa sporazumom koji su potpisali svi šefovi klubova u Skupštini Kantona Sarajevo.

Kako je najavljeno, taj sastanak bi trebao biti održan tokom ove sedmice, a premijer KS-a u tehničkom mandatu Edin Forto je za Fenu potvrdio da je rok za ostavku srijeda i da neće biti posebnog sastanka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...