ŠTA ĆE BITI SA DŽEKOM: Stigao novi gazda Rome, ulaže milione u nova pojačanja, sve se mijenja…

Friedkin Grupa je, prema Forbesu, "teška" 4.1 milijarde američkih dolara

  • Sport

  • 04. Feb. 2020  

  • 0

Pregovori između pomenute američke investitorske grupe, sa Danom Friedkinom na čelu, i predsjednika Rome Jamesa Pallotte traju već nekoliko mjeseci, a prošle sedmice su se u italijanskim medijima pojavile tvrdnje da je Friedkin Grupa završila "sigurnosnu" provjeru finansija rimskog kluba, te da nije bilo nikakvih problema tokom tog procesa.

Calciomercato je objavio kako je Dan Friedkin stigao u Rim, zajedno sa još nekoliko saradnika i članova Friedkin Grupe, sa ciljem da konačno zaključi posao.

Isti medij tvrdi da bi se posao mogao finalizovati u narednih 10 dana. Navodno je svota koju će Friedkin Grupa izdvojiti za preuzimanje vlasništva nad rimskim klubom u reonu od 750 do 780 miliona eura.

Tu su uključena i 272 miliona eura Rominog duga, kao i planirano povećanje kapitala za 130 miliona.

Vjeruje se da će James Pallotta ostvariti profit od oko 100 miliona eura od prodaje većinskog udjela u klubu Friedkinu, američkom milijarderu. Također, Pallotta bi trebao zadržati manjski udio u vlasništvu rimskog kluba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...