BORENOVIĆ NAJAVIO DA ĆE PODRŽATI ARNAUTA, OHLADIO ŠPIRIĆA, PA UDARIO NA VOŽDA IZ LAKTAŠA: Političko Sarajevo narodskim rječnikom "mezi" Dodika…

U Parlamentu Bosne i Hercegovine ćemo glasati za inicijativu Damira Arnauta za smanjenje otpremnina. Time bi se poslala dobra poruka građanima, kazao je za N1 predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović

  • Politika

  • 04. Feb. 2020  

  • 0

Danas je sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine? Očekivanja?

Danas imamo 40 tačaka i najveći broj se tiče izvještaja iz 2017/18. godine. Ima nekoliko interesantnih inicijativa koje dolaze od samih parlamentaraca poput inicijative o smanjivanju otpremnina koja je došla od kolege Arnauta. Poslala bi se dobra poruka da se usvoji ta inicijativa i mi iz PDP-a ćemo glasati za nju. Prošli put se desila greška i stisnuli smo taster "protiv". Zaista bi trebalo smanjiti otpremnine od 35.000 KM za nekog ko će danas otići u penziju, a sutra se vratiti na posao. To je zaista sa svaku osudu.

Među predloženim članovima Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, o kojima ćete danas glasati, nalazi se i Nikola Špirić, koji se nalazi na crnoj listi SAD-a zbog korupcije. Kako ćete glasati?

Dobro došli u Bosnu i Hercegovinu. Ovo je zemlja apsurda i ovdje je sve moguće. Mi nećemo podržati izbor Špirića. Sve te komisije i sva tijela koja su formirana su ustvari podjela između vladajućih stranaka, tu nema opozicije. Nije dobro kada su svi kontrolni mehanizmi u rukama vladajućih. To treba mijenjati. Vladajuća većina sastavljena je od tri partije - SDA, SNSD i HDZ i oni treba da preuzimaju potpunu odgovornost. Ne možemo svi biti jednako odgovorni.

Opet je aktuelizovana priča o aktivaciji MAP-a za BiH. Iz opozicije u Republici Srpskoj optužbe da je Milorad Dodik obmanuo javnost u ovom entitetu i da je potpisao dokument kojim država nepovratno ide u NATO. Opozicija u Republici Srpskoj traži sazivanje hitne sjednice Narodne Skupštine.

Dodik stalno nameće teme sa kojima pokušava odvući pažnju sa svega što se dešava u ovoj zemlji. On se uopšte ne snalazi u Sarajevu i upao je u jednu kolotečinu u kojoj ne zna kako odgovoriti na brojna pitanja. Političko Sarajevo, narodskim rječnikom, mezi Dodika, kazao je Borenović u razgovoru za N1 televiziju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...