TOTALNA OFANZIVA NA DODIKA; JAVIO SE I IVANIĆ: "MAP je aktiviran na bazi zahtjeva Nebojše Radmanovića"!

Bivši srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić za Srpskainfo naglašava da će se o eventualnom članstvu BiH u NATO donositi posebna odluka, a da je MAP aktiviran, i to ne sada, slanjem Programa reformi BiH, nego još krajem 2018.

  • Mini market

  • 04. Feb. 2020  04. Feb. 2020

  • 1

Bivši srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić za Srpskainfo naglašava da će se o eventualnom članstvu BiH u NATO donositi posebna odluka, a da je MAP aktiviran, i to ne sada, slanjem Programa reformi BiH, nego još krajem 2018.

– MAP je odobren na zasijedanju NATO 2010. ali je rečeno da će biti aktiviran nakon knjiženja vojne imovine na BiH. U međuvremenu je, očigledno zbog svojih unutrašnjih razloga, NATO promijenio stav i rekao da je zrelo da BiH dobije aktivaciju. Dakle, MAP je aktiviran njihovom odlukom u decembru 2018, ali na bazi zahtjeva koga je još 2009. u ime BiH podnio Nebojša Radmanović. Sve što se od BiH tražilo jesu reforme o kojima će se u okviru MAP baviti. Godinu dana je proteklo u tom natezanju i dobijen je jedan program reformi, koji se tako i zove. U njemu su precizirane obaveze. Članstvo sigurno neće biti brzo na dnevnom redu. Ali, ovdje je u pitanju Dodikova prevara naroda, kome je obećao da neće biti MAP, da neće biti nikakvog programa reformi. To znači potpunu legalizaciju činjenice da je BiH u MAP – tvrdi Ivanić.

Dodiku zamjera i što je, kako kaže, mogao da izdejstvuje važan uslov u okviru Programa reformi BiH.

 – Iskreno, mislim da je propustio šansu da Program reformi bude usvojen uz jedan drugi uslov na kome sam insistirao, a to je da se precizno kaže da će se o članstvu razgovarati samo i ako sve zemlje u regionu, a to znači i Srbija, budu članice NATO. Bez toga mislim da je nerealno. Sva priča o referendumu je besmislena, jer ako je Srbija u NATO, šta će nam onda referendmu?! Ako Srbija nije, šta će nam opet referendum – dodaje Ivanić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...