ZA NJIH UVIJEK IMA NOVACA: MUP Republike Srpske kupuje opasače i čizme od 1,2 miliona KM

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske raspisao je međunarodni tender kojim traži opasače za policiju u vrijednosti od 1,2 miliona maraka bez PDV-a.

  • Vijesti

  • 04. Feb. 2020  04. Feb. 2020

  • 1

MUP, pored opasača sa futrolama, za policijske službenike traži i čizme u vrijednosti 44.000 KM bez PDV-a.

MUP će ovu nabavku platiti iz budžeta za 2020. godinu, a kriterijum po kojem će se birati dobavljač opreme biće najniža cijena.

Policiji je neophodno 4.300 opasača sa pripadajućim futrolama i 155 pari taktičkih čizama.

Opasač treba da ima nosač za lampu, futrolu za radio stanicu, futrolu za lisice, futrolu za rezervni okvir, futrolu za pištolj.

Čizma treba da bude kožna, crna, preko gležnja, vodootporna, bez metala, s đonom od gume koja se ne kliže…

Ponuđači opreme moraju imati uvjerenje koje izdaje nadležna institucija ili agencija za kontrolu kvaliteta, a kojom se potvrđuje da na odgovarajući način roba odgovara određenim specifikacijama ili normama.

Rok za dostavljanje ponuda ističe 20. marta, a ponuđači uz ponudu moraju dostaviti i garanciju za ozbiljnost ponude u iznosu od 1,5 odsto od procijenjene vrijednosti za LOT 1 ili oko 18.000 KM.

Ponuđač koji bude izabran moraće da sa 10 odsto od vrijednosti ugovora garantuje dobro izvršenje ugovora.

(Capital)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...