OLUJA SVIH OLUJA POHARALA KOSOVO: Više od 100.000 ljudi ostalo bez struje, evo gdje je najgore...

Kosovska kompanija za distribuciju i snabdijevanje električnom energijom (KEDS) saopštila je sinoć da su snažni vjetrovi izazvali više desetina kvarova u distributivnoj mreži električne energije na cijelom Kosovu, zbog čega je preko 100 hiljada potrošaća ostalo bez električne energije

  • Hronika

  • 05. Feb. 2020  

  • 0

KEDS je naveo da je više od 100 hiljada potrošača ostalo bez struje, a najteže je pogođeno područje Dukađina, koje obuhvata Peć, Prizren i Đakovicu. Kvarovi su zabilježini i u Prištini i Mitrovici.


“Ekipe KEDS-a su na terenu, a kompanija je odmah mobilisala dodatne timove kako bi sanirala kvarove u najkraćem mogućem roku, ali vjetar jačine i do 80 kilometara na sat prouzrokovao je znatnu štetu. Uslijed toga su mnogi provodnici pali na zemlju, pri čemu je slomljen i značajan broj električnih stubova. To, zajedno sa ekstremno teškim vremenskim uslovima, čini intervenciju veoma teškom”, saopšteno je iz KEDS-a.


Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...