O OVOJ ŠAMARČINI BRUJI AMERIKA: Donald Trump se odbio rukovati sa predsjednicom parlamenta, a onda je ona uzela stvari u svoje ruke.. (VIDEO)

Trump je započeo govor o stanju nacije pred oba doma Kongresa rekavši da je prije tri godine pokrenut "veliki američki povratak", naznačivši da će 'State of the Union' posvetiti ekonomskim pitanjima.

  • Svijet

  • 05. Feb. 2020  05. Feb. 2020

  • 0

"Godine ekonomskog nazadovanja su prošle", rekao je. "Idemo prema naprijed brzinom koja je prije kratkog vremena bila nezamisliva i nikad nećemo ići natrag", kazao je Trump.

On je na kongresni podij izašao u 3 sata po srednjoeuropskom vremenu i govorio nešto manje od sat i pol, dan prije nego što će Senat dati konačni pravorijek o njegovu mogućem opozivu.

Bilo je to i prvi put da se predsjednik našao licem u lice s predsjednicom parlamenta Nancy Pelosi, najviše rangiranom političarkom iz redova demokrata, otkako je najavila da će se protiv njega pokrenuti proces opoziva. 

Predao joj je kopiju govora, ali nije se s njom rukovao iako je ona pružila ruku.

U trećem a možda i posljednjem godišnjem obraćanju naciji - ako u studenom ove godine ne uspije dobiti drugi mandat, Trumpu je govor bio prigoda i da pošalje poruke važne za mogući ponovni izbor.

"Jedine pobjede koje su važne ovdje u Washingtonu su pobjede za Amerikance", kazao je, nabrajajući pozitivne ekonomske rezultate.

Među njima je naglasio da rekordni broj mladih ima posao, a da je nezaposlenost veterana pala na rekordno nisku razinu.

Hvalio je uspjehe nedavno sklopljenih trgovinskih ugovora, naglasio da su SAD postale prve u proizvodnji plina i nafte, da su granice sigurne, vrijednosti i nacionalni ponos obnovljeni, istaknuo je velika ulaganja u vojsku. "Konačno smo uspjeli uvjeriti naše saveznike da plaćaju pošteni udio u NATO-u", istaknuo je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...