DODIK ĆE POVILENITI: Superbogati otac Draška Stanivukovića skupa s partnerima isplatio male dioničare i postao vlasnik ove kompanije…

Dragan Stanivuković, Anđelko Šobot, Bojan Roguljić i „Mikrofin osiguranje“ prezeli su dio akcija u firmi „Meridian“ čime su postali vlasnici skoro 80 odsto tog banjalučkog špediterskog preduzeća

  • Ekonomija

  • 06. Feb. 2020  

  • 0

Stanivuković, Šobot i Roguljić udružili su se sa „Mikrofin osiguranjem“ te imali 71,2 odsto akcija u „Meridianu“, nakon čega su objavili ponudu za preuzimanje ostatka akcija.

„Za vrijeme trajanja javne ponude za preuzimanje deponovano je 8,2 odsto akcija koje je ponudilac u zakonskom roku preuzeo i isplatio“, navedeno je u Izvještaju o preuzimanju.

Po okončanom postupku preuzimanja, pomenuti trojac sa „Mikrofin osiguranjem“ u vlasništvu ima 79,5 odsto akcija „Meridiana“.

Portal CAPITAL objavio je ranije da su oni obezbjedili 1,4 miliona maraka za kupovinu akcija i potpuno preuzimanje „Meridiana“, ali očito da nisu uspjeli u tome, jer vlasnici oko 20 odsto kapitala nisu prihvatili ponudu.

Za svaku akciju obavezali su se da će platiti cijenu od 0,62 KM, te ih je 8,2 odsto koštalo 400.400 KM.

Inače osnovni kapital preduzeća “Meridian” iznosi 7.842.578 KM.

(SB / Capital)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...