SADA BI DA CRNOGORCE "ĆERA": Matija Bećković utjehu traži u ironiji; Đukanovića izjednačio sa Sinan-pašom

Zloglasni pjesnik Miloševićevog režima Matija Bećković izjavio je da su za ono što su učinili za jedinstvo Srpske pravoslavne crkve (SPC), nekad Sinan-paša, a danas predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, zaslužili su obojica – Orden Svetog Save.

  • Regija

  • 06. Feb. 2020  06. Feb. 2020

  • 0

– Crna Gora suočava se sa istragom potomaka i pokušajem pretvaranja u golu ledinu bez moralnih zasluga i ikakvih svetinja, osim NATO raketa, sa kojima će u 21. vijeku krenuti sve iz početka – rekao je Bećković.

On je za Večernje novosti ukazao da ni u djelima engleskog pisca Georga Orwella, nema da je neka partija osnivala crkvu, što je, kako je naveo, ideja vladajuće neokomunističke crnogorske partije.

– Pokušajem otimanja hramova dirnuli su u nešto u šta nisu smjeli dirati. Za ono što su učinili za jedinstvo Srpske pravoslavne crkve, nekad Sinan-paša, a danas Milo Đukanović, zaslužili su obojica – Orden Svetog Save – ocijenio je Bećković.

U Crnoj Gori je krajem decembra prošle godine usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti kojim je predviđeno da država postaje vlasnik svih vjerskih objekata izgrađenih do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od vjerskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor vjernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani molebani i litije širom zemlje, kao i u pojedinim gradovima u Republici Srpskoj i Srbiji.

Podsjećamo, Bećković je jedan od najutjecajnijih članova zloglasne SANU. Autor je knjige “Kosovo je najskuplja srpska riječ”. Bećković je porijeklom crnogorski pjesnik koji, ipak, ne priznaje crnogorsku naciju, te mu je zabranjen ulaz u Crnu Goru. Autor je poeme “Ćeraćemo se još” u kojoj se ratna agresija 90-ih veliča kao kosmički princip. Čuven još i po tome što nosi kapu Sherlocka Holmesa iako nikada nije pokazao sklonost ka lovljenju kriminalaca, čak naprotiv.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...