OVAKO SE VUČIĆ NE MIJEŠA U UNUTRAŠNJE STVARI SUSJEDNIH DRŽAVA: U Beogradu nagrađeni rigidni Amfilohije Radović i Joanikije, evo čime su to zaslužili…

Nitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju i episkopu budimljansko-nikšićkom Јoanikiju danas će u Vukovoj zadužbini u Beogradu biti uručene nagrade Povelja Prosvjete.

  • Mini market

  • 07. Feb. 2020  

  • 3

Predsjednik beogradskog odbora Prosvjete Milimir Mučibabić rekao je ranije da je borba srpskog naroda u Crnoj Gori dala Prosvjeti puno pravo i legitimitet da ovogodišnji dobitnici Povelje budu upravo mitropolit Amfilohije i episkop Јoanikije.

"Litija kao veličanstvena pozornica kojom odiše dostojanstvo pretvorila je cijelu zemlju u evropsku pozornicu u kojoj se nešto čudno dešava. Za one koji ne mogu da razumiju, u biti Srbina postoji svetosavski kosovski zavjet koji se s vremena na vrijeme probudi. Evo prilike da se on probudi. Mi smo svjedoci toga buđenja", rekao je Mučibabić.

Mučibabić je za Sputnjik rekao da se Prosvjeta opredijelili da ove godine nagradi ovu dvojicu „velikodostojnika Srpske pravoslavne crkve vođena vanvremenim vrijednostima koje pretpostavljaju ne samo htjeti, nego znati šta htjeti i kako djelati“.

Prošlogodišnji dobitnik Povelje je francuski humanitarac Arno Gujon.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...