OVO IMA SAMO KOD NAS: U pune tri godine mandata šest vijećnika nije uopće diskutiralo niti izlazilo za govornicu, njih troje se samo jednom javili za riječ…

Zanimljive podatke o radu pojedinih vijećnika prezentirao je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Donji Vakuf predsjedavajući Naser Rujanac

  • Mini market

  • 07. Feb. 2020  

  • 0

Žalosne su, kazao je, činjenice koje potvrđuju „pasivnost jednog broja vijećnika u aktuelnom sazivu Vijeća“.

- Uvidom u analizu o diskusijama vijećnika došao sam do poražavajućeg zaključka da šest općinskih vijećnika nije uopće diskutiralo i izlazilo za govornicu u protekle tri godine, kao i da su se tri vijećnika samo jednom uključila u diskusiju - istaknuo je.

Dodaje da je, iznoseći ove informacije, želio skrenuti pažnju građanima da obrate pažnju kome će dati svoj glas na predstojećim izborima, ali i političkim subjektima na to čija će imena stavljati na izborne liste.

- S obzirom da smo održali dvadeset i osam redovnih i više tematskih sjednica Općinskog vijeća, na kojima smo razmatrali preko četristo tačaka dnevnog reda, podaci o pasivnosti nekolicine vijećnika su frapantni - zaključio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...