VUKU JEREMIĆU ŽENA NANIJELA BOL, NE MOŽE DA JOJ OPROSTI: Žena koja je napravila pometnju u Savezu za Srbiju

Vuk Jeremić, predsjednik Narodne stranke i jedan od lidera SzS, rekao je da taj savez neće učestvovati na republičkim, pokrajinskim i lokalnim izborima 26. aprila i ocijenio da neće biti neke naročite pomoći EU u kratkom roku.

  • Regija

  • 07. Feb. 2020  07. Feb. 2020

  • 0

Na sastanku u četvrtak je, kaže, ocijenio da je situacija lošija nego na početku angažovanja evroparlamentaraca. Nova metodologija pristupanja je za SzS, prenosi, dobra vijest i treba je prihvatiti.

Poslanica DS Gordana Čomić se u četvrtak pojavila, nakon više mjeseci, u skupštinskoj sali i tako prekinula bojkot dijela opozicije. U dnevni red su unijeta i dva zakonska prijedloga Čomićeve, koja se tiču većeg učešća žena na izbornim listama. Zbog toga je Etički odbor DS, u četvrtak uveče, donio preporuku da bude isključena iz stranke. Čomićeva danas odgovara da će rado snositi posljedice.

Na pitanje da li dolazi do prestrojavanja u SzS na liniji ideoloških razlika, Jeremić kaže: "Ne mislite valjda da je Goca Čomić juče u Skupštini bila iz ideoloških razloga? Da je to bio neki ideološki stav? Primjetit ćete da vrlo sličnu "ideologiju" - mada nije to ideologija, to je pitanje političkog pragmatizma - imaju svi oni koji se spremaju da izađu na ove lažne izbore. Djeluje da je gospođa Čomić jedna od njih. Ima više grupa koje će da izađu na izbore, postoji "Zvono", postoji "Metla", postoji Čanak, Miša Vacić, Zukorlić, ali sve te grupe nisu nastale iz nekih dubokih ideoloških opredjeljenja".

Razlozi su, kaže, prilično pragmatični - da bi dobili svoje parče kolača, ili, kako kaže, "svoj prostor za parazitiranje u sistemu Aleksandra Vučića. Glumite opoziciju, zauzvrat dobijate da li odbornička mjesta, da li poslanička mjesta, da li to da idete jednom u dva mjeseca u Strazbur na zasjedanje Parlamentarne skupštine SE, neko zasjedanje OEBS-a", naveo je Jeremić.

Na pitanje ko Gordani Čomić može da ospori njeno demokratsko opredjeljenje, odgovara - "svi oni kojima je na srcu to da dođe do promene režima Aleksandra Vučića u što kraćem roku".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...