PODACI AGENCIJE ZA STATISTIKU BOSNE I HERCEGOVINE SU JASNI: Bosna i Hercegovina sa jednom državom ima ogroman deficit, znamo i razloge…

Bosna i Hercegovina prošle godine uvjerljivo najveći trgovinski deficit ostvarila je...

  • Ekonomija

  • 09. Feb. 2020  

  • 0

...sa Narodnom Republikom Kinom, i to u vrijednosti od skoro milijardu i pol KM, govore podaci Agencije za statistiku BiH.

U tu zemlju lani smo izvezli robe u vrijednosti od samo 30-ak miliona maraka, što je za oko 20 posto manje nego godinu ranije.

S druge strane, iz Kine smo lani uzvezli robu u vrijednosti od milijardu i 449 miliona KM. To znači da je trgovinski deficit iznosio oko milijardu i 419 miliona KM.

BiH je lani najviše robe uvezla  iz:

Njemačke 2 milijarde i 337 miliona KM

Italije 2 milijarde i 333 miliona KM

Srbije 2 milijarde i 150 miliona KM

Hrvatske 2 milijarde i 20 miliona KM  

Kine 1 milijardu i 449 miliona KM

Izvoz u Kinu je zanemarljiv, zbog čega je i deficit najveći.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...