DODIKOV I MLADIĆEV PRVOBORAC U VELIKIM PROBLEMIMA: Počinje suđenje generalu Milomiru Savčiću, evo za što ga sve terete…

Sud BiH je 13. januara potvrdio optužnicu protiv bivšeg komandanta 65. zaštitnog motorizovanog puka Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Milomira Savčića

  • Društvo

  • 09. Feb. 2020  

  • 0

Sud BiH zakazao je za sutra ročište na kojem će se general Milomir Savčić izjasniti o optužnici Tužilaštva BiH koja ga tereti za pomaganje u ratnom zločinu počinjenom 1995. godine u Srebrenici.

Na prijedlog Tužilaštva BiH, Sud je Savčiću zabranio da obavlja dužnost predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) i nastupe u medijima u dijelu koji se odnosi na predmet suđenja.

Generalu je izrečena i zabrana napuštanja BiH i naloženo oduzimanje putnih isprava.

Savčićev branilac, advokat Miodrag Stojanović dostavio je 6. februara Sudu BiH žalbu na izrečene mjere zabrane.

Stojanović je rekao Srni da je obrazloženje rješenja u dijelu koji se tiče zabrane obavljanja dužnosti predsjednika BORS-a neosnovano, neargumentovano i maliciozno..

Početak ročišta za izjašnjavanje o krivici zakazan je za 12 sati, objavljeno je na internet stranici Suda BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...