STEVANDIĆ PUCA OD BIJESA: Prijeti žestokim odgovorom na odluku Ustavnog suda o vlasništvu nad poljoprivrednim zemljištem

Republika Srpska neće ostati bez reakcije na posljednji stav Ustavnog suda BiH o vlasništvu nad poljoprivrednim zemljištem, rekao je za "Glas Srpske" predsjednik Ujedinjene Srpske i šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nenad Stevandić.

  • Vijesti

  • 09. Feb. 2020  10. Feb. 2020

  • 3

Ustavni sud BiH je u petak, razmatrajući zahtjev sedam delegata Vijeća naroda RS za ocjenu ustavnosti člana Zakona o poljoprivrednom zemljištu Srpske koji propisuje da zemljište koje je po prirodi javno dobro, odnosno državna svojina, po sili zakona postaje svojina i posjed RS, utvrdio da je ta odredba protivna Ustavu BiH jer se radi o isključivoj nadležnosti BiH u regulisanju pitanja državne imovine.

Stevandić je dodao da ne zna da li je to provokacija koja treba da natjera Republiku Srpsku na neke radikalne poteze ili je na sceni ignorisanje stvarnosti u BiH i činjenica.

- Republika Srpska će, šta god da je, reagovati veoma ozbiljno - kazao je Stevandić.

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je ranije da poljoprivredno zemljište nije u nadležnosti BiH i da Ustavni sud BiH ne može da bude ustavotvorac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...