ŽESTOK OKRŠAJ ČANKA I ŠEŠELJA ZBOG GENOCIDA U SREBRENICI: „Videćeš, pretvoriću te u ćevap“!; „Molim vas, iznesite ovaj smrad…“! (VIDEO)

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak i predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) i ratni zločinac Vojislav Šešelj žestoko su se sukobili sinoć tokom emisije "Hit tvit" na televiziji "Pink"

  • Regija

  • 10. Feb. 2020  10. Feb. 2020

  • 7

Čanak je negodovao zbog dovođenja u emisiju Šešelja, koji je prije nekoliko dana na promociji svoje knjige "U Srebrenici nije bilo genocida" u prostorijama beogradske opštine Stari grad učestvovao u incidentu.

"Dovođenjem ratnog zločinca u emisiju učestvujete u opravdanju genocida. Došli smo do toga da se briše pod Natašom Kandić. Kao što se advokat Nikola Barović par puta okliznuo na bananu jer je ratnom zločincu rekao šta ima u lice i polio ga vodom. Jer to bio razlog da bude pretučen? Sa ratnim zločincem nema razgovora, kada to shvatite, shvatićete koja je vaša uloga. Ne može biti bivši ratni zločinac, kao što nema bivšeg pedofila ili bivšeg silovatelja", rekao je Čanak.

On je dodao da Šešelj pravi promociju netolerancije i mržnje.

Raspravu u emisiji obilježio je veliki broj međusobnih uvreda.

"Ja sam odlučio da precizno popisujem sve koji me nazivaju ratnim zločincem, a onda ću jednog dana rigorozno da ih kaznim", odgovorio mu je Šešelj, uz prijetnju da ušuti, nazvavši Čanka govedom.

On je najavio da će uskoro podnijeti reviziju na svoju presudu i negirao sve što je u njoj navedeno.

Ni lider LSV nije mu ostao dužan:

"Molim vas promenite pelene, ovaj smrad se više ne može izdržati!"

Šešelj i Čanak su tokom komentiranja prijedloga rekli da jedan sa drugim ne bi otišli na kafu, jer nemaju o čemu da pričaju.

"Videćeš ti. Da ti nije ovih telohranitelja, sad bi bio pretvoren u ćevap",  poručio je Šešelj, na šta mu je Čanak odgovorio "ajde, ajde".

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...