VATRA I KOMADI STAKLA NA SVE STRANE: Neviđeni horor u Srbiji; Pet povrijeđenih a među njima i četverogodišnje dijete

Pet osoba, među kojima je i četvorogodišnje dijete, povrijeđeno je u eksploziji plinske boce koja se desila danas u njihovoj porodičnoj kući u Medveđi.

  • Hronika

  • 10. Feb. 2020  

  • 0

Na sreću, sve osobe su lakše povrijeđene i ukazana im je prva pomoć u Urgentnom centru Opšte bolnice Leskovac.

„Svi su zadobili opekotine prvog i drugog stepena. Nakon detaljnog pregleda i pošto su im na Odjeljenju hirurgije previjene rane, pušteni su na kućno liječenje“, rekao je za Kurir dežurni ljekar u UR Opšte bolnice Leskovac Tomislav Grujevski.

Pored četvorogidšnjeg djeteta, u eksploziji su povrijeđeni ukućani stari 26, 56, 58 i 63 godine.

Na licu mjesta je i predsjednik opštine Medveđa Nebojša Arsić

U Sektoru za vanredne situacije i u Policijskoj upravi Leskovac nisu željeli da kažu kako je došlo do eksplozije, ali nezvanično sa terena je potvrđeno da je na objektu, gdje članovi ove porodice žive kao podstanari, pričinjena je znatna materijalna šteta.

Kako prepričavaju komšije, jedan od povrijeđenih je čuo da plinska boca od 10 litara, koja je stajala u kuhinji, šušti, osjetio je miris plina, i uspio je da je izbaci u dvorište trenutak prije same eksplozije.

„Pravo je čudo da niko nije stradao. Ekslpozija je bila veoma jaka“, pričaju komšije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...