KORONAVIRUS UNOSI SVE VEĆI STRAH: IT kompanije otkazuju učešće na sajmu u Barceloni

Ekonomija Barcelone prošle godine je ostvarila prihod od ovog skupa od oko 470 miliona eura,

  • Ekonomija

  • 11. Feb. 2020  

  • 0

Japanske kompanije NTT Docomo i Sony, kao i američki gigant Intel otkazali su učešće sa Svjetskom mobilnom kongresu u Barceloni zbog epidemije virusa korona, prenosi Srna.

Ovakvu odluku ranije su donijeli južnokorejski LG, švedski Ericsson i američki proizvođač čipova Nvidia.

Svjetski mobilni kongres prošle godine je imao 2.400 izlagača, a obišlo ga je više od 100.000 posjetilaca.

Najveće godišnje okupljanje industrije telekoma traje od 24. do 27. februara, a kompanije ulažu milione u svoje prezentacije da bi zaključile što više poslova.

Ekonomija Barcelone prošle godine je ostvarila prihod od ovog skupa od oko 470 miliona eura, saopštio je organizator GSMA, koji nije komentarisao novu situaciju.

Regionalni savjetnik za digitalnu politiku Jordi Puignero rekao je lokalnom radiju RAC1 da katalonska administracija preduzima mjere da bi se proces odvijao normalno i da nema razloga da se ne dođe na sajam.

Industrijsko udruženje GSMA predstavlja više od 750 operatora i 400 kompanija i snosit će odgovornost ukoliko događaj bude otkazan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...