KURTI ĆE VUČIĆA OPET STRPATI U BOLNICU: „Imaju još jednu priliku, ne isključujem referendum i pripajanje Albaniji…“

Kosovski premijer Albin Kurti izjavio je da je prihvatio trenutnu zastavu Kosova, ali da nije krio želju da je promijeni

  • Regija

  • 13. Feb. 2020  

  • 0

“Prihvatio sam ovu zastavu. Velika promjena dogodila se 2010. godine, kada smo odlučili da učestvujemo na izborima. To je suština naše promjene. Ima još puno stvari koje treba da uradimo, a da li bih želio da imam drugačiju zastavu, odgovor je da”, rekao je Kurti.

On je gostujući u emisiji Rubikon na KTV-u istakao i da Kosovu nije potrebna nezavisnost samo na papiru.

“Od 2006. smo upozorili da nam ne treba nezavisnost samo na papiru. Rekao sam da i Vojvodina ima zastavu, ali to ne znači da ste država. Kada je postavljena kosovska zastava vođeni su idejom veće nezavisnosti od Albanije nego od Srbije. Tokom našeg mandata postojaće državna komisija koja će održavati sastanke u Prištini i u Tirani. Ne isključujemo referendum ako se jednoga dana približimo”, rekao je Kurti.

Kosovski premijer rekao je da o dijalogu sa Srbijom takođe treba da se razgovara sa predsjednikom Kosova Hashimom Thacijem.

“Trebalo bi da bude sastanak na kojem ćemo postaviti ove stvari, jer ne možemo dozvoliti da država Kosovo, koja je toliko napadnuta, ima neusklađene glasove. Pošto se do sada nismo sreli, pozivam predsjednika da se sastanemo da bismo se dogovorili o svim međunarodnim procesima. Na kraju krajeva, čak i pismo Trumpa predsjedniku Thaciju zahtijeva jedinstven glas”, rekao je Kurti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...