AVDO AVDIĆ ŽESTOKO RASPALIO PO TEGELTIJI, DODIKU I ČOVIĆU: "Milan Tegeltija je izjavljivao da nema obaveze prema Državnom parlamentu, a sada ima prema RS -u; Putin preko Čovića i Dodika želi da destabilizira BiH"

O blokadi državnih institucija koju su najavili političari iz RS-a koji zahtijevaju usvajanje novog zakona o ustavnom sudu Bosne i Hercegovine prema kojem u njemu neće biti stranih sudija, govorio je danas Avdo Avdić za Hayat.

  • Politika

  • 13. Feb. 2020  13. Feb. 2020

  • 1

"Oni su u raljama osoba koji se bave kriminalom. Milan Tegeltija je izjavljivo da nema obaveze prema Državnom parlamentu, a sada ima prema RS -u. Problem je što se i strane sile miješaju u BiH, poput  Ruske federacije, koja pokušava destabilizirati BiH. Ustavni sud BiH je zabranio održavanje referenduma o RS,  a Dodik ga je sproveo, nakon toga Tužilaštvo BiH na kraju kaže da nema osnova da se provede istraga Dodika zbog toga", pojasnio je Avdić.

Avdić je istakao da ne misli kako će se nešto u skoro vrijeme promjeniti po tom pitanju:

"Pogledajte danas Hrvatska donira opremu BiH, ali donira kantonima u kojima ima najviše Hrvata. Hrvatska je već odavno pod velikim ruskim utjecajem, jer oni ne žele da BIH postane članica NATO -a, zato oni imaju bliske saradnike. Putin preko Čovića i Dodika želi da destabilizira BiH, i mene sve ovo zabrinjava. Pogledajte promet roba iz naše zemlje, graničnom policijom upravlja HDZ – ovac, kao i carinom. HDZ – ovi kadrovi kontrolišu i energetski sektor, kao i DodikovI. I nadalje u svim ključnim institucijama oni imaju kontrolu."

Prema njegovom mišljenju sve ovo je posljedica formiranja Vijeća ministara BiH.

"Non – stop sam govorio da je ključna stvar da se to ne uradi, ali je bilo pritisaka s drugih strana. Bio je problem to što smo u prošlom sazivu imali dvije trećine srpskih predstavnika koji nisu blokirali. Dragan Mektić je danas glasao naprimjer, i zato je to bila greška. Svi oni iz EU koji su to inicirali treba ih pitati zašto su to radili, kako bi Bosnu odveli u propast" pita se Avdić.

On se dotakao i predsjednika VSTV -a Milana Tegeltije.

"Milan Tegeltija je i na svom Facebooku prozivao mene. Nemam problem da se on brani, a malo je kriminalaca koji u ovoj državi priznaju krivicu, a jedan od njih je Tegeltija, koji se može dovesti u vezu s orginizaranim kriminalom. On trguje uticajem tako što zloupotrbljava svoj polažaj u VSTV-u", kazao je Avdić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...