INAT JE LOŠ ZANAT, HRVATSKOJ SE BAŠ NE DA: Prestaje izgradnja Pelješkog mosta zbog korona virusa, u Kini zatvorene fabrike koje proizvode...

Hrvatske ceste (HC) zbog zaraze do daljnjega neće moći slati ni nadzorne inženjere u tvornicu u Kinu.

  • Ekonomija

  • 13. Feb. 2020  

  • 0

Koronavirus koji je paralizirao cijelu Kinu i zbog kojeg se panika proširila širom svijeta mogao bi imati uticaja i na Hrvatsku. Naime, zbog epidemije ove smrtonosne bolesti se privremeno zatvara kineska fabrika koja gradi čelične kontrukcije za Pelješki most, javlja Nova TV.

Ipak, ta vijest ne znači da će radovi u Hrvatskoj prestati. Barem zasad, jer postavlja se pitanje što će se dogoditi kada na red dođe postavljanje novih konstrukcija.

Iz Hrvatskih cesta kažu da izvođač radova nije zatražio produljenje roka pa i dalje stoji da bi most trebao biti otvoren 31. jula 2021.

"Izvođač radova svojim je postupanjem prethodno i unaprijed poduzeo sve potrebne mjere kojima je spriječena mogućnost potencijalne ugroze gradilišta, u zdravstvenom smislu. Zaštita na gradilištu je uspostavljena, mjere su poduzete i provode se sukladno jasnim naputcima", rekli su u HC-u za Nova TV.

Hrvatske ceste (HC) zbog zaraze do daljnjega neće moći slati ni nadzorne inženjere u tvornicu u Kinu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...