PA, VI VIDITE ISPLATI LI SE: U Bosni i Hercegovini policija oduzela šest automobila zbog neplaćenih kazni…

Ističu da je tokom sprovođenja pojačanih mjera i radnji, odnosno od 1. februara, navedenim radarskim sistemima do sad evidentiran 901 prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozila

  • Hronika

  • 14. Feb. 2020  

  • 0

Policija je u Bosanskoj Gradišci oduzela šest putničkih automobila od osoba koja su višestruki povratnici u izvršenju saobraćajnih prekršaja i koji imaju veće iznose neplaćenih novčanih kazni.

Kako je saopćeno iz PU Gradiška, tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju izvršeno je i privremeno oduzimanje šest putničkih vozila, zbog počinjenih težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, gdje su propisane zaštitne mjere i zbog bojazni da će nastaviti sa vršenjem prekršaja.

"Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju vrši se putem savremenih radarskih sistema namijenjenih za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine, bez zaustavljanja vozila, a u akciji su angažovani i službeni presretači", navedeno je iz PU gradiška.

Ističu da je tokom sprovođenja pojačanih mjera i radnji, odnosno od 1. februara,  navedenim radarskim sistemima do sad evidentiran 901 prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozila.

Podsjećaju da mobilni radarski sistem funkcioniše u svim vremenskim uslovima, i da poseban efekat postiže u noćnim uslovima, a moguće je i mjerenje brzine vozila na udaljenosti od 500 metara, u više saobraćajnih traka u oba pravca.

"Takođe, navedeni radarski sistem smanjuje mogućnost korupcije, jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, a vozačima koji počine prekršaj evidentiran navedenim radarskim sistemom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta", navode iz policije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...