ĐUKANOVIĆ ZA AFP: "Mi ne prihvatamo ideju 'posrbljavanja' Crne Gore, stvaranje odvojene crkve..."

Za Đukanovića je stvaranje odvojene crkve sljedeći logični korak nakon obnavljanja nezavisnosti Crne Gore

  • Regija

  • 14. Feb. 2020  14. Feb. 2020

  • 2

"Crnoj Gori je potrebna sopstvena pravoslavna crkva da bi izbjegla miješanje Srbije i učvrstila svoj identitet", rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović za AFP. On je optužio SPC da podriva njegove napore da konsoliduje 14-godišnju nezavisnost zemlje.

"Srpska pravoslavna crkva je među važnim instrumentima koju ideolozi koriste u velikosrpskom nacionalizmu protiv Crne Gore, protiv crnogorske nezavisnosti, protiv njenog nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta", rekao je Đukanović.

Za Đukanovića je stvaranje odvojene crkve sljedeći logični korak nakon obnavljanja nezavisnosti Crne Gore.

"Vođeni smo nespornom potrebom da dovršimo duhovnu, državnu i socijalnu infrastrukturu koja će ojačati svijest građana o sopstvenom identitetu", rekao je Đukanović za AFP.

"Ne prihvatamo ideju 'posrbljavanja' Crne Gore", dodao je.

Poručio je, između ostalog, i da njegovi protivnici griješe ako očekuje da im preda vlast bez izbora.

(Antena M)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...