"BALIJE, POBIT ĆEMO VAS": Pogledajte snimak jezivog napada na nedužne građane u Mostaru!

Huligani su potom počeli bacati staklene flaše...

  • Vijesti

  • 15. Feb. 2020  15. Feb. 2020

  • 4

Nakon obilježavanja Dana oslobođenja Mostara, došlo je do incidenta.

Antifašiste koji su krenuli ka autobusim s Partizanskog groblja u Mostaru, gdje je obilježen Dan oslobođenja grada od fašizma, napala je grupa huligana koji su bacali baklju pored jednog autobusa.

Huligani su potom počeli bacati staklene flaše, a veći incident je spriječila policija.

Inače, sami događaj su osiguravale jake policijske snage. Više od 200 antifašista iz cijele BiH, ali i regiona danas je bilo na ovom događaju.

Huligani su uzvikivali: “Balije, pobit ćemo vas…”

Brzom intervencijom specijalne policije huligani su rastjerani i situacija se smirila, a članovi udruženja i dalje stoje ispred autobusa na ulici.

Huligani su prije napada skandirali razne parole, a oštećeno je nekoliko autobusa kojim su stigli članovi antifašističkih udruženja.

Antifašiste su i danas na ulazu u Partizansko groblje dočekali grafiti sa fašističkim i ustaškim simbolima.

Inače danas se oko 2.000 članova antifašističkih udruženja iz BiH i regije okupilo se u Mostaru na centralnoj svečanosti manifestacije Dani antifašizma u Mostaru.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...