NOVI DETALJI ISTRAGE STRAVIČNE SMRTI U ZAGREBU: Ovo je Radoje, državljanin BiH kojeg je policija 6 sati ispitivala zbog smrti djevojke, evo šta je rekao…

Punih šest sati Radoje R. (30) proveo je s ekipom za očevid u podstanarskom stanu u novozagrebačkom naselju Sopot

  • Hronika

  • 17. Feb. 2020  

  • 0

Toliko je trebalo kriminalistima da prikupe sve dokaze koji će im pomoći u podizanju kaznene prijave protiv 30-godišnjeg BiH državljanina, inače stranca s boravkom u RH. Radoje R. je nakon svega odveden u pritvor.

On je posljednji živu vidio 16-godišnju djevojčicu čije je tijelo, sumnja se, u noći s petka na subotu zamotao u tepih te ga odvukao 500 metara dalje u susjednu Zemljakovu ulicu gdje ju je odbacio u podrum i otišao.

Što je sve pronađeno u stanu tijekom pretresa tek se treba utvrditi, a još uvijek nije poznat točan uzrok smrti srednjoškolke za kojom je policija tragala od 26. siječnja kada je prijavljen njezin nestanak. U slučaju da obdukcija na tijelu pokaže prisutnost opijata, 30-godišnjak će osim za nepružanje pomoći kazneno odgovarati i jer je maloljetnoj osobi omogućio uživanje droge kao i prostor.

Podsjetimo, kriminalistima je u jednom trenutku nakon uhićenja u gluho doba noći u subotu promrmljao da je s djevojkom bio kobne večeri te da je zaspao, a kad se probudio, ona je već bila mrtva i hladna pa se uplašio.

"Da, bila je sa mnom u stanu. Ja sam zaspao, a kad sam se probudio, ona je bila već hladna. Prepao sam se. Nisam znao što ću", dio je, kako se neslužbeno doznaje, neformalnog priznanja istražiteljima Radoja R. (30) inače državljanina BiH koji u Hrvatskoj ima status stranca s prijavljenim boravkom.

Nakon što su desetak sati od pronalaska tijela u petak kriminalisti raspolagali identitetom žrtve koja kod sebe tog kobnog jutra nije imala dokumente, pokucali su na vrata stana u kojem je Radoje R. živio i u koji je maloljetnica svraćala.

Međutim, kucanje je bilo uzaludno jer policajcima 30-godišnjak nije otvarao vrata. A kako su strpljivost i upornost ključni u policijskom poslu, kriminalisti su se pritajili u neposrednoj blizini zgrade iz koje je, misleći da je zrak čist i da su policajci odustali, oko dva poslije ponoći u subotu Radoje R. izašao i pokušao pobjeći, piše Jutarnji list.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...