PUKLA BRUKA: Bivši premijer Hrvatske potpuno raskrinkan; Kako se Ivo Sanader obogatio na erotici, donosio je slike golih žena Seadu Saračeviću, a tiraž je samo rastao...

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader ponovio je na suđenju u slučaju Fimi medija kako dio pokrića za njegovo navodno bogatstvo prije ulaska u politiku leži u izdašnim honorarima koje je zaradio kao posrednik u prodaji erotskih fotografija.

  • Regija

  • 17. Feb. 2020  

  • 0

Tako Sanader spominje 600.000 eura koje je, kaže, zaradio surađujući s Meyerpressom čije je uglavnom erotske fotografije pin-up djevojaka prodavao Vjesnikovoj press agenciji i na tržištu Jugoslavije, Mađarske, Čehoslovačke, Bugarske... Posljedica je to želje bogatog austrijskog židova Hansa Meyera da ispita tržište komunističkih zemalja i tamo počne prodavati svoje proizvode.

Preko tvrtke u Salzburgu sklapao je ugovore s autorima među kojima je bilo i uglednih novinara, fotoreportera, znanstvenika, književnika koji su njemu prodavali naručeni sadržaj, a on ih preko svojih agenata nudio na tržištu novinsko-nakladničkih tvrtki.

- Radio sam 80-ih godina u VPA, koji se bavio komercijalnim materijalima. Surađivali smo s agencijama iz Britanije i Švedske, a onda se pojavio Sanader i nudio materijale austrijske press agencije Meyer Press. Bila je to soft erotika, fotografije pin-up djevojaka. Budući da se mene tada ništa nije pitalo, ja sam tog finog, pristojnog i uglađenog mladog gospodina odveo zamjeniku glavnog urednika Starta Mariju Bošnjaku i glavnom uredniku Seadu Saračeviću, koji je do 1980. bio glavni urednik Starta, pa su oni nastavili lijepo surađivati - prisjetio se Tahir Mujičić, redatelj i dramski pisac, početaka suradnje u knjizi Ivice Radoša “Uspon i pad Sanadera”, piše Jutarnji list.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...