OD SADA SVE SE MIJENJA: Ukoliko ste se zatekli u Hrvatskoj i imate prljave točkove na vozilu, ne piše vam se dobro…

Pravila su jasna, a određene su i kazne

  • Auto

  • 17. Feb. 2020  

  • 0

Kako prenosi Revija HAK, u hrvatskom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama jasno je propisano i uključivanje u promet. Pravila su jasna, a određene su i kazne.

Dakle, u članku 45 zakona navodi se da je vozač, koji se vozilom uključuje u promet na cesti ili drugoj prometnoj površini (izlazak vozila iz garaže, dvorišta, parkirališta, stajališta, s površine na kojoj se ne obavlja promet vozila ili s drugih sličnih površina), dužan propustiti sva vozila i pješake koji se kreću cestom, odnosno prometnom površinom na koju se uključuje.

Također, vozač koji se vozilom sa zemljane ceste, gradilišta i sličnih površina uključuje na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom obvezno mora zaustaviti vozilo i ukloniti blato s kotača. Slovo zakona kaže-očistite kotače!

Ne pridržavate li se svega navedenog, a uhvate li vas, kazna je 1.000 kuna (oko 250 KM op. „SB“)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...