SPEKTAKL U CHICAGU: NBA All Star utakmica sa više od 300 poena, LeBronov tim je slavio, a jedan igrač ušao u povijest… (VIDEO)

All Star u Chicagu je bio egizbicionog karaktera sve do posljednje četvrtine kada je viđena prava takmičarska utakmica. Na kraju je pobjedu odnio tim LeBrona Jamesa rezultatom 157:155

  • Sport

  • 17. Feb. 2020  17. Feb. 2020

  • 0

Ekipa koju je sastavio Giannis Antetokounmpo je djelovala puno bolje u prve tri četvrtine, međutim zbog pravila usljed tragično preminulog Kobea Bryanta odlučujuća dionica je bila spektakularna.

Prva tri perioda su počinjala rezultatom 0:0 i činilo se da će Giannisov tim trijumfovati jer je u jednom trenutku bio na +17 (106:89), a u posljednju četvrtinu su ušli s prednošću od devet poena.

Rezultat je bio 133:124, a s obzirom na pravilo u čast Bryanta limit za poene se odredio dodavanjem broja 24 što znači da je pobjedniku trebalo 157 poena. Poslije žestoke borbe i prave play-off utakmice LeBronov tim je uspio preokrenuti i slavili 157:155 poslije poena Davisa sa linije za slobodna bacanja.

Za MVP-a finala All Stara izabran je Kawhi Leonars koji je meč okončao sa 30 poena. Sjajni košarkaš je ušao u historiju kao prvi koji je dobio nagradu "Kobe Bryant".

Antetokounmpo je bio najefikasniji u svom timu sa 30 poena. Luka Dončić je meč završio sa osam poena, dok je Nikola Jokić imao pet poena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...