BRUTALNA ŠAMARČINA HRVATSKE MINISTRICE ZNANOSTI I OBRAZOVANJA: Nema zapošljavanja sa diplomama iz Republike Srpske…

Gošća Intervju tjedna N1 televizije bila je Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja Hrvatske

  • Regija

  • 17. Feb. 2020  17. Feb. 2020

  • 0

Od 1.300 ravnatelja, njih stotinu još nije prošlo provjeru diploma, kaže Divjak, što odgovara i broju škola koje još trebaju proći.

"Poslali smo naputak da nema izgovora da se to provede, različiti su bili izgovori zašto se do sada nije provelo". Do sada je pronađeno 49 nevjerodostojnih isprava. "Proces još uvijek traje. Osamdeset posto sustava je provjereno", rekla je i dodala kako je omjer svjedodži i diploma pola-pola.

Ministrica se požalila da Republika Srpska odbija provjeravati diplome na zahtjev Republike Hrvatske i zbog toga će, kaže, biti zaustavljeno svako zapošljavanje u školstvu s diplomama koje potječu iz tog entiteta.

"Da je jedna bila bi previše, a pedeset je puno previše", istaknula je ministrica Divjek u razgovoru za N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...