ŠTA JE S MODRIĆEM? Tek što je ušao, umoran gledao akciju za gol koji prima Real

Luka Modrić igrao je samo zadnjih deset minuta utakmice Real - Celta (2:2) u 24. kolu La Lige, ali to je bilo dovoljno za velike kritike na njegov račun.

  • Sport

  • 17. Feb. 2020  

  • 0

Trener Zinedine Zidane uveo ga je pri vodstvu Reala 2:1 umjesto sjajnog Tonija Kroosa, koji je lijepo postigao prvi gol domaćina i bio njegov najbolji igrač, onaj koji daje ton igri u oba smjera i povezuje linije momčadi. 

Modrić se činio savršenom zamjenom za Kroosa jer je onaj koji znanjem i iskustvom itekako može dostojno nastaviti tamo gdje je njegov prethodnik stao. 

Međutim, Modrić nije napravio ništa u 15 minuta koliko je proveo na terenu do kraja sudačke nadoknade, a i samo je pogledom pratio dugu akciju i sjajno završno dodavanje Celte za gol kojim je Real ostao bez dva velika boda u borbi s Barcelonom za naslov. 

Dok je Zidane promašio sa zamjenom, njegov suparnik Oscar Garcia savršeno je pogodio, mada je slutilo na suprotno.

Denis Suarez i Santi Mina, koje je Celtin trener uveo kao zamjene pred kraj meča, bili su potez očajnika jer obojica igraju loše u zadnje vrijeme i ničim nisu odavali da će pet minuta prije kraja utakmice izvesti sjajnu akciju za gol i konačnih 2:2.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Akcija je išla sporo i trajala dugo, a Modrić, Ramos i Marcelo samo su gledali kako se oko njih dodaju Suarez i Rafinha. Njih dvojica su duplim pasom prevarili Modrića, koji je zatim samo gledao kako Suarez sjajno podvaljenom loptom vara pet igrača Reala (među njima i hrvatsku legendu najvećeg kluba) te velemajstorski poslužuje Minu za gol.

Štoviše, Modrić je suparnikovo primanje lopte i poentiranje ispratio tako da se savio u struku i s rukama na koljenima promatrao akciju kao da je iscrpljen, a ne kao da je ni prije pet minuta ušao u igru. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku akcije i gola Celte možete pogledati OVDJE.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...