NA POLITIKU IZ RS-a OGLASIO SE EUFOR: "Pomno pratimo situaciju u BiH"

"EUFOR pomno prati situaciju i nastaviće da u skladu sa svojim mandatom prati kako se odvija", rekli su iz EUFOR-a povodom najnovijih dešavanja na bh. političkoj sceni.

  • Vijesti

  • 17. Feb. 2020  

  • 1

"Mandat EUFOR-a, u skladu sa Opštim okvirnim sporazumom za mir, podrazumijeva podršku sigurnom i stabilnom okruženju u Bosni i Hercegovini. Do sada ova politička dešavanja nisu uticala na sigurno i stabilno okruženje", rekli su iz EUFOR-a za televiziju "N1".

Podsjećaju da  je Rezolucijom 2496 (2019) Savjeta bezbjednosti UN-a od 5. novembra 2019. produžen je izvršni mandat EUFOR-a za narednih 12 mjeseci.

Rezolucijom se takođe potvrđuje da svaka izmjena Ustava mora biti urađena u skladu sa postupkom za promjenu Ustava datim u tekstu Ustava.

"EUFOR ima isključivu odgovornost da pruža podršku vlastima u BiH pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja", istakli su iz EUFOR-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...