BRUTALNO RAZBIJANJE PRED KAMERAMA; VELIKI TEST EURONCAP-a OTKRIVA: Ovo su najsigurniji automobili u 2019. godini, pogledajte kako su prošli na crash testu… (VIDEO)

EuroNCAP, europski tester za sigurnost motornih vozila, testirao je 55 automobila, a čak 41 automobil dobio je najviše ocjene

  • Auto

  • 18. Feb. 2020  

  • 0

Titulu najboljeg obiteljskog automobila osvojio je Mercedes-Benz. U 2019. to je Mercedes CLA, sportska alternativa limuzini A klase, koja je bila najbolja u klasi 2018. godine. Ocjenjivala su se četiri područja sigurnosti – za odrasle, djecu, pješake i asistent sigurnosti u vozilu.

Mercedes je u prve tri kategorije ostvario rezultate veće od 90 posto i tako zasjeo na prvo mjesto.

Tesla je i ove godine ostvario odlične rezultate. Model X je pobjednik u kategoriji velikih off-road vozila, a prati ga Seat Tarraco. Model 3 najbolji je u kategoriji velikih obiteljskih automobila, a iza njega je BMW serije 3 s jednakim ukupnim rezultatom. BMW je bolje ocijenjen u zaštiti pješaka, a Tesla u sigurnosnoj asistenciji vozaču. Oba Teslina vozila daleko su ispred ostalih na tom polju s ocjenom 94 posto. Oko 80 posto su samo još Citroën C5 Aircross (82%), Audi A1 (80%) i Volkswagen T-Cross (80%), dok su svi ostali imali nižu ocjenu.

U kategoriji “mali off-road/mali MPV automobili”, Subaru dominira s novim Foresterom, a slijede ga Mazda CX-30 i Volkswagen T-Cross. Mazda 3 imala je odlične rezultate u zaštiti putnika, te se smjestila na drugo mjesto u kategoriji malih obiteljskih automobila, odmah iza Mercedesa CLA.

U kategoriji “Supermini” izjednačili su se Audi A1 i Renault Clio. Ford Puma nalazi se na trećem mjestu, a pobjednici su dobili odlične ocjene za sigurnost putnika.

Pogledajte kako su prošli...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...