VOŽD JE NERVOZNO MLATARAO RUKAMA I UDARAO PO MIKROFONU, A ONDA JE USLIJEDIO ŠOK: „Mi nemamo ničiju podršku u svijetu. Ni u Srbiji. Dajete povod strancima DA NAS ISKASAPE…“

Burno je bilo na vanrednom zasjedanju Narodne skupštine Republike Srpske

  • Politika

  • 18. Feb. 2020  18. Feb. 2020

  • 14

Nakon što je za govornicu izašao član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik, poveo je raspravu o značaju jednistva političkih partija sa srpskim predznakom.

Dodik, vidno nervozan zbog zamjerki iz opozicije, mahao je rukama, savijao mikrofone, kritizirao narodne poslanike iz SDS-a. Kazao je kako su tužitelji u Američkoj ambasadi dogovorili njegovo hapšenje dva mjeseca prije izbora, ali da od toga nije bilo ništa je on, kako tvrdi, bio „čist“.

Nakon njega za povredu poslovnika javio se Nebojša Vukanović.

„Ja sam pozvao na razum. Nisam nikog vrijeđao. Volio bih da nam se ovdje dostavi ta odluka Ustavnog suda o kojoj raspravljamo. Niko je nije pročitao. Prošli put ste nam podvalili program reformi, a sad gospodin Dodik kaže da će zaustaviti put u NATO. Tako je možda i nesvjesno priznao da je potpisao put u NATO. Govorimo o vrlo opasnim problemima. Pričati o referendumu o samostalnosti Srpske, može samo dati…; Mi nemamo ničiju podršku u svijetu. Ni iz Srbije. Vučić prije nekoliko dana kaže: `Ja sam za poštivanje Dejtona`“. Mi trebamo da branimo Dejton kao svetinju, a ne da srljamo u propast. Dajete povod strancima da raspakuju Dejton, da nam daju Dejton2, da nas iskasape. Koga ovdje interesuje priča o Nicholasu Burnsu“, upitao je narodni poslanik Nebojša Vukanović, a prenosi „Slobodna Bosna“.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...