OVO NE PAMTE NI NAJSTARIJI: Oluja „Dennis“ protutnjala Evropom, Hamburg drugi put zaredom pod vodom, u Danskoj i Norveškoj prekinuti trajektni saobraćaj…

Poslije naleta oluje Dennis u Velikoj Britaniji, vlasti upozoravaju na opasnost od poplava opasnih po život, a broj žrtava se popeo na tri, nakon što je pronađeno tijelo 55-godišnje žene koja se od nedjelje vodila kao nestala

  • Hronika

  • 18. Feb. 2020  

  • 0

Ukupno 480 upozorenja zbog poplava izdano je širom Engleske u ponedeljak, što je do sada najveći broj, prenosi AP.

Meteorolozi predviđaju dalji rast vodostaja rijeka na sjeveru Engleske.

Stanovnici Velsa i zapadnih dijelova Engleske raščišćavaju posljedice poplava poslije oluje, koja je potopila puteve, željeznice, domove i poremetila saobraćaj širom Velike Britanije.

Hamburg ponovo poplavljen

U naletu oluje Dennis u Njemačkoj povrijeđeno je devet osoba, prenio je Tanjug.

Voz sa 67 putnika naletio je na oboreno stablo, koje je palo na prugu u Dortumundu, ali tom prilikom niko nije povrijeđen.

Poplavljen je i Hamburg, drugi put ovog mjeseca.

Oluja je poremetila i trajektnu liniju između Danske i Norveške.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...