SUPERBOGATI IZET RASTODER DOBIJA POJAČANJE: U megaprojekt u Sloveniji ulaze i arapski investitori, nije im prvi put da ulažu u regiju…

Biznismen Izet Rastoder će radi okončanja dijela projekta Stožice u Ljubljani dobiti partnera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), kompaniju Eagle Hills, koja će, kako se očekuje, preuzeti 51% udjela, pišu slovenački mediji, prenosi SEEbiz

  • Ekonomija

  • 18. Feb. 2020  

  • 0

Crnogorac sa adresom u Ljubljani postao je vlasnik komercijalnog dijela stadiona i dvorane Stožice 2017. godine nakon što je od Društva za upravljanje imovinom banaka (DUTB) kupio potraživanja društva Grep, a zatim kao jedini povjerilac u stečaju Grepa preuzeo imovinu na kojoj su potraživanja bila osigurana.

Nakon što je list Delo prošlog septembra izvijestio da Eagle Hills planira da kupi nedovršeni komercijalni dio Stožica, Arapi će prema pisanju lista Finance sada preuzeti 51% udjela u Rastoderovoj projektnoj kompaniji, a ostatak bi zadržao Rastoder.

Očekuje se da će projekat ostati približno onakav kakav je planiran prema prostornom planu (trgovački centar i hotel visok do 100 metara), ali mogao bi se još višeprostorno iskoristiti, odnosno povećati do krajnjih gabarita, izvijestile su Finance.

Za okončanje trgovačkog dijela potrebno je još 50 do 65 miliona eura, navode mediji.

Kompanija Eagle Hills, između ostalog, gradi Beograd na vodi vrijedan tri milijarde dolara, a u prošlosti je uložila u jedan od najviših nebodera na svijetu, Burj Khalifu u Dubaiju i jedan od najvećih trgovačkih centara na svijetu, Dubai Mall.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...