U POJASU GAZE: Otkako je došao Višković, povećan dug u zdravstvu RS-a za...

Dug u zdravstvenom sektoru u RS, od dolaska Vlade RS na čelu sa Radovanom Viškovićem, povećan je sa oko milijardu, na milijardu i 60 miliona maraka, potvrdio je danas premijer RS...

  • Mini market

  • 18. Feb. 2020  18. Feb. 2020

  • 0

On je kazao da mu je, od preuzimanja mandata, bila namjera da nađe finansijska sredstva kako bi se napravila sanacija i zaustavilo nedomaćinsko poslovanje pojedinih zdravstvenih ustanova.

"U narednih par sjednica skupštine RS, izaći ćemo sa zakonom o zdravstvenoj zaštiti i socijalnom osiguranju gdje želimo da na snovu analize sa Svjetskom bankom napravimo mjere kako da naš sistem prilagodimo našim mogućnostima i potrebama," rekao je Višković. Rekao je da je napravljeno nekoliko mjera, te da je RS uspjela da sa Srbijom izmiri obaveze i da su dobili grant od Srbije od 20 odsto, te i potpisali ugovor da se pacijenti iz RS tamo liječe kao domaći pacijenti, ako uslugu ne mogu dobiti u bolnicama Srpske.

Na kraju je podvukao da zdravstveni sistem nije u haosu, te da to mogu potvrditi i pacijenti, kada uporede trenutno sa stanjem kakvo je bilo ranije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...