NEČUVENA PROVOKACIJA VUČIĆEVOG INFORMERA: "Zoran Milanović ne može da pobjegne od srpskih korijena"!

Zoran Milanović položio je zakletvu i postao peti predsednik Hrvatske, a tokom inauguracionog govora parafrazirao je pjesmu kultnog beogradskog benda EKV, izvještava beogradski tabloid Informer, u tekstu pod provokativnim naslovom "MILANOVIĆU, PESMA TE ODAJE! NE MOŽE DA POBEGNE OD SRPSKIH KORENA! Novi hrvatski predsednik u govoru koristio stihove čuvenog srpskog benda"!

  • Mini market

  • 18. Feb. 2020  18. Feb. 2020

  • 1

- "Ovo je kuća za nas. Za sve nas. Za nas koji smo tu, za generacije koje dolaze, i za one koji dolaze, i za one koji će se vratiti svojoj kući", rekao je Milanović, a hrvatski portal Index primjećuje da je rečenica ‚ "ovo je kuća za nas" ujedno i stih pjesme „Zemlja" beogradskog rock benda. 

Pjesma EKV "Zemlja" počinje stihovima "Ovo je zemlja za nas, ovo je zemlja za sve naše ljude, ovo je kuća za nas, ovo je kuća za svu našu decu...".

Hrvatski analitičari su Milanovićev govor ocijenili kao primjeren i uravnotežen.

Na pitanje da li je neobično što je Milanović u govoru upotrijebio izraz koji se nalazi i u pjesmi srpskog benda, analitičar Davor Đenero je rekao da ne vidi ništa neobično da predsjednik govori modernim jezikom.

Smatra i da je time Milanović poslao poruku i izvan Hrvatske. 

- Treba znati da se ova inauguracija s više pažnje prati u Beogradu nego u Hrvatskoj. Milanović je građanima Srbije poslao poruku da se ono što misli o Vučiću ne odnosi na državu Srbiju i na njene državljane - ocijenio je Đenero, prenosi Jutarnji list.

Iako to Milanović uporno pobija njegova porodica potiče iz doline rijeke Rame i iz srednje Bosne. Oni su odatle krenuli krjem 18. vijeka na jug i zaustavili se u selu Glavnica kod Sinja.

Hrvatski izvori priznaju da na prostoru Rame gotovo nema naselja bez ostataka "starih grobalja" i "grčkih crkava", ali se tu ipak zaustavljaju. Ipak, Rama je poznata i po tome da je nekada bila naseljena pravoslavcima.

Danas u tom kraju nisu rijetka prezimena: Pavković, Savić, Tadić, Stojanović, Ostojić, Amđelić, Dedić... Ipak, svi oni se izjašnjavaju kao Hrvati.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...