DRAMATIČNO U PREDSJEDNIŠTVU BiH: Dodik žestoko napada Komšića, otvara pitanje njegove odgovornosti…

Na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH srpski član predsjedništva Milorad Dodik otvoriće pitanje Komšićeve odgovornosti za, navodno, ne informiranje o imenovanju novog stranog sudije Ustavnog suda BiH i važnoj prepiski sa predsjednikom Evropskog suda za ljudska prava

  • Vijesti

  • 19. Feb. 2020  19. Feb. 2020

  • 3

Dodik optužuje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića da je prešutio drugoj dvojici članova Predsjedništva, da je u novembru dobio pismo od predsjednika Evropskog suda za ljudska prava, Linos-Alexandrea Sicilianosa, u kojem se traži mišljenje Predsjedništva o imenovanju stranog sudije u Ustavni sud BiH.

Iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH, za RTRS je potvrđeno da su tek krajem januara saznali za imenovanje sudije Angelike Nussberger, zbog čega će Dodik pokrenuti pitanja Komšićeve odgovornosti.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...