FEDERACIJA SPREMA OŠTAR ODGOVOR: Zatraženo održavanje vanredne sjednice Parlamenta FBiH nakon dešavanja u Republici Srpskoj...

Nihad Čolpa, predsjednik Građanskog saveza i zastupnik GS-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, zajedno sa kolegom zastupnikom Hasanom Muratovićem, podnio je inicijativu za održavanje vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

  • Politika

  • 19. Feb. 2020  

  • 0

Razlog je, kako navode, nepriznavanja odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kršenja Dejtonskog mirovnog sporazuma i urušavanja institucija.

"Zabrinjavajuća je najava rukovodstva entiteta RS da neće provesti odluku Ustavnog suda BiH što je onemogućavanje rada institucija Bosne i Hercegovine da provedu zakonske odredbe kojima štite prava na imovinu i urušavanje ustavnog poretka, kao i direktno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Smatramo da Federacijea Bosne i Hercegovine ne treba biti nijemi posmatrač dešavanja u državi. Prijetnje entiteta RS dolaze nakon što je formirana žandarmerija pri MUP RS, te je potrebno da se sagledaju sigurnosni rizici po FBiH. Mi u FBiH imamo pravno znati šta o antidejtonskom djelovanju rukovodstva entiteta RS misle kreatori Dejtonskog sporazuma, odnosno međunarodna zajednica, kao i kakvi su njihovi daljnji potezi ukoliko se ostvare najave koje dolaze iz RS", navedeno je u inicijativi koju potpisuju Čolpa i Muratović.


 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...