KOMBINACIJA UZ PILEĆE ILI ROŠTILJSKO MESO: Ovo je najbolji sos od gljiva i bijelog luka

Prije svega, u zagrijan maslac i maslinovo ulje, dodajte bijeli i crni luk pa dinstajte

  • Gastro

  • 19. Feb. 2020  19. Feb. 2020

  • 0

SASTOJCI: 

1 glavica crnog luka (sitno sjeckana)

4 čena bijelog luka (sitno sjeckano)

300 grama gljiva (isječenih na listiće)

veza svježeg peršuna (sitno sjeckanog)

malo majčine dušice

2 kašike maslaca

1 kašika maslinovog ulja

sol

dvije kašike bijelog vina

400 ml pavlake za kuhanje 

PRIPREMA:

1. U zagrijan maslac i maslinovo ulje, dodajte bijeli i crni luk pa dinstajte.

2. Zatim dodajte gljive i promiješajte sve.

3. Dinstajte potom sve 3 do 4 minuta.

4. Dodajte onda malo soli, a zatim i bijelo vino.

5. Nakon nekoliko minuta dodajte i peršun i majčinu dušicu.

6. Kada se gljive lijepo uprže, dodajte pavlaku za kuhanje.

7. A kada provri, smanjite temperaturu i ostavite sve da se krčka još 15 minuta.

8. Dodajte još i malo bibera, a zatim sklonite sa ringle.

Prijatno!:)

(SB/CdM/Stil)       

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...