"ŽELJO" SE POJAČAVA: Nigerijac u nedjelju stiže na "Grbavicu", igrao je u šampionskoj generaciji "Rijeke"

Nigerijac ima 25 godina i može igrati na obje krilne pozicije i u vrhu napada

  • Sport

  • 19. Feb. 2020  19. Feb. 2020

  • 0

Goodness Ajayi, nigerijski napadač, do kraja sedmice trebao bi zadužiti dres sarajevskog Željezničara.

Amar Osim, trener Željezničar, još tokom pripema u Turskoj najavio je da će do početka sezone pokušati angažovati jednog ofanzivca, a to će, po svemu sudeći biti Ajayi, piše Faktor.

Nigerijac koji ima 25 godina i može igrati na obje krilne pozicije i u vrhu napada, na Grbavici bi se trebao pojaviti u nedjelju.

Ajayi je poznat sportskoj javnosti u našoj zemlji, jer je u sezoni 2015/16 nosio dres Širokog Brijega.

Osim tima sa Pecare nosio nastupao je i za Hapoel Ashkelon u Izraelu, Rijeku i Inter iz Zaprešića (Hrvatska), a posljednji angažman imao je u rumunskoj ekipi Astra Giurgiu.

Iako je prelazni rok u BiH završen, Ajayi je slobodan igrač (raskinuo ugovor sa rumunskim timom) i stoga može biti registrovan za "Plave".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...