IVICA MIŠIĆ, ZASTUPNIK U HRVATSKOM SABORU, APELIRAO: "Milanović i Plenković trebaju zaustaviti vlasti RS-a u pljački zemlje izgnanih Hrvata“

Ivica Mišić, koji je inače rođen u Brčkom, upozorio je da se u posljednje vrijeme od strane vlasti Republike Srpske otima zemlja, jer je neko procijenio da se oni nikada više neće vratiti

  • Regija

  • 19. Feb. 2020  19. Feb. 2020

  • 0

Ivica Mišić, neovisni zastupnik u Hrvatskom saboru zatražio je danas od čelnih ljudi Hrvatske, novog predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića da se aktivno uključe u sprječavanje pljačke imovine Hrvata u Republici Srpskoj koja se po njegovim riječima nesmetano odvija.

"Dvjesto tisuća Hrvata je izgnano iz Republike Srpske i raseljeno po cijelom svijetu. Više se niko ne sjeća da su Hrvati bili većina u Bosanskoj Posavini, da je 30 tisuća Hrvata, prije nego što su protjerani živjelo u Banja Luci, da je veliki broj Hrvata prognan iz Prijedora, Sanskog Mosta", kazao je Mišić u Hrvatskom saboru.

Ivica Mišić, koji je inače rođen u Brčkom, upozorio je da se u posljednje vrijeme od strane vlasti Republike Srpske otima zemlja, jer je neko procijenio da se oni nikada više neće vratiti. „Veliki dio izgnanih Hrvata, pogotovo onih koji žive u Americi, ili drugdje nemaju pojma da se otima njihova zemlja i pljačka njihova imovina“. 

Zastupnik Mišić je rekao da se ta pljačka odvija bez reakcija međunarodne zajednice, da na pljačku ne reagiraju ni hrvatski predstavnici u Bosni i  Hercegovini i da se jedino Katolička crkva oglašava tim povodom.

"Dobro je što je premijer Plenković nedavno intervenirao da trasa budućeg auto-puta kroz Republiku Srpsku ne prolazi kroz zemljište u vlasništvu Hrvata, ali to nije dovoljno. Trebaju se i on i predsjednik Zoran Milanović zauzeti kod domaćih i inozemnih političara da se zaustavi  i kazni proces pljačke hrvatske zemlje u Republici Srpskoj. Ne mogu se protiv toga boriti samo biskup Franjo Komarica i nadbiskup Vinko Puljić, koji rade sve što mogu, ali to nije dovoljno," poručio je Mišić sa govornice Hrvatskog sabora.

Kao što je poznato, u Hrvatskom saboru sjedi i Božo Ljubić, HDZ-ov zastupnik iz dijaspore, međutim, on tokom svojeg mandata nije problematizirao položaj Hrvata u Republici Srpskoj, niti sustavnu pljačku njihove zemlje i imovine. 

(S.B.)       

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...