FRANCUZI IMAJU RJEŠENJE: Evo kako su zamislili daleka putovanja s električnim automobilima, košta će manje od 70 maraka, ali ima samo jedan problem…

Francuski start-up EP Tender već je u pregovorima s Renaultom i PSA grupacijom oko ideje da svoje električne automobile prilagode za posebne prikolice s baterijama

  • Auto

  • 20. Feb. 2020  20. Feb. 2020

  • 0

 One bi produžile domet električnih automobila na dužim putovanjima, a bit će ih dovoljno spojiti pomoću kuke i posebnih konektora. Već sada se ova prikolica može spojiti na električne automobile uz trošak od 600 eura za prilagodbu.

Prikolice su aerodinamične, imaju baterije od 60 kWh, a ideja je postaviti ih uz glavne cestovne pravce i isporučivati vozačima svježu količinu električne energije. Učvrstit ćete ih na automobil i voziti za sobom.

Prema veličini baterije može se pretpostaviti da bi ova prikolica mogla produžiti domet električnog automobila za tristotinjak kilometara. Cijena jednog rentanja bit će oko 34 eura.

Za one koji će poželjeti kupiti prikolicu, cijena će biti oko 10.000 eura, a EP Tender očekuje 60.000 korisnika da 2024. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...