OVOGA SE NJEMAČKA NAJVIŠE PRIBOJAVALA: Otkriven indetitet napadača na nargila barove, riječ je radikalnom desničaru…

Policija je nakon napada izvršila raciju na adresi napadača gdje je pronađeno njegovo i još jedno tijelo čime je broj mrtvih u vezi s pucnjavom dostigao 11

  • Vijesti

  • 20. Feb. 2020  

  • 0

Njemački list Bild objavio je jutros da je napadač koji je u gradu Hanau ubio devetero ljudi radikalni desničar Tobias R.

Policija je nakon napada izvršila raciju na adresi napadača gdje je pronađeno njegovo i još jedno tijelo čime je broj mrtvih u vezi s pucnjavom dosegao 11.

U srijedu kasno uveče došlo je do pucnjave u dva nargila bara u Hanau, u prvom napadu ubijene su tri osobe, a u napadu koji je uslijedio još pet. U međuvremenu je od posljedica ranjavanja preminula još jedna osoba.

Prema pisanju Bilda, napadači su prvo ispred nargila bara "Midnight" ubili troje i ranili jednu osobu. Potom su se odvezi u četvrt Kesselstadt, upali u bar istog tipa i ubili još petoro ljudi, a ranili četvero.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...