MEKTIĆ PRAVO U GLAVU: Njegova izjava o Dodiku, Srbima i BiH dugo će se prepričavati

On ide u sunovrat i ako je shvatio da je došao do zida, da dolazi kraj njegovoj politici, pljački i prevarama, ja ne želim podmetati svoja leđa zbog njegovih gluposti

  • Vijesti

  • 20. Feb. 2020  20. Feb. 2020

  • 2

Zastupnik SDS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i bivši ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić otvoreno je za Klix.ba govorio o aktuelnim dešavanjima u zemlji. On je rekao da Milorad Dodik u lični sunovrat uvlači kompletnu BiH i da se srpski narod na vrijeme treba distancirati od njegove rušilačke politike.

Mektić je rekao kako je čuo da član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik organizuje “nekakav sastanak u Istočnom Sarajevu” i da on nije pozvan na njega. Kako kaže, sve i da je dobio poziv od predsjednika SNSD-a, tom pozivu ne bi se odazvao.

“Mene niko nije zvao, a vjerujte i da jeste, ja ne bih otišao. On ide u sunovrat i ako je shvatio da je došao do zida, da dolazi kraj njegovoj politici, pljački i prevarama, ja ne želim podmetati svoja leđa zbog njegovih gluposti kojim je doveo u opasnost i RS, a i čitav srpski narod u BiH”, kazao je Mektić.

Dodik je nakon sinoćnjeg sastanka s ambasadorom SAD-a u BiH Ericom Nelsonom rekao bh. medijima kako mu je Nelson prijetio. Uoči sastanka političkih predstavnika iz RS-a postavlja se pitanje da li je američki ambasador uspio urazumiti predsjednika SNSD-a, odnosno da li je uspio utjecati na to da Dodik odustane od destruktivne politike.

Bivši ministar sigurnosti BiH tim povodom rekao je da on ne zna ni šta zapravo hoće Milorad Dodik i da u stvarnosti niko ne zna odgovor na to pitanje. Dodao je da je u medijima vidio kako Dodik “zapomaže” da mu je američki ambasador u BiH prijetio ističući kako ni sam Dodik ne zna odgovoriti na pitanje koji je njegov krajni cilj u aktuelnoj situaciji u BiH.

“Šta god da je zamislio, u tome neće uspjeti. Njegova politika je politika propasti, stradanja i totalne političke i biološke neizvjesnosti srpskog naroda i RS-a u BiH. Mislim da Dodik doživljava lični sunovrat u koji bi uvukao čitav srpski narod i RS”, kazao je Mektić.

Mektića smo pitali da li vjeruje da će Dodik ipak odustati od blokade državnih institucija te da će pozvati zastupnike i ministre iz RS-a da djeluju konstruktivno u institucijama BiH. On je odgovorio da smatra kako je Dodik krenuo putem s kojeg nema povratka.

“Kompletna situacija je rezultat njegovog ličnog sunovrata. Sav kriminal, pljačka i lopovluk koji je napravio predstavljaju ogroman teret za njega. Pazite, valja jednog dana polagati račune za to i odgovarati. On se sada rukovodi politikom ‘ili pukovnik ili pokojnik’. Dodik nema izlaza iz ove situacije i nastojat će da u lični sunovrat uvuče kompletnu BiH, a sve kako bi u haosu odbranio svoje interese. To je čovjek kojem bi i ratni sukob odgovarao samo da spasi vlastitu kožu i nađe rješenje za sebe”, rekao je Mektić.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...